Ravitsemus ja terveys

Tutkittua ravitsemustietoa ja myyttien murtamista selkokielellä

Tietoja sivuista

Olen huomannut, että lukuisat uudet ravitsemukseen liittyvät tutkimustulokset ovat joiltakin osin merkittävästi ristiriidassa sen kanssa, miten ravitsemussuositukset, media ja elintarviketeollisuus neuvovat meitä kansalaisia syömään.

Jonkinasteinen kansalaisaktivismi lieneekin siis paikallaan, jotta tuota uutta tietoa saataisiin tehokkaammin kansalaisten saataville.

Kannan oman korteni kekoon ylläpitämällä ja kirjoittelemalla näille sivuille. Tarkoitus on uutisoida uudesta tutkitusta ravitsemustiedosta ja murtaa vanhoja sitkeitä paikkaansa pitämättömiä myyttejä suomeksi ja selkokielellä.

Olen itse ravitsemuksellisista asioista kiinnostunut maallikko. Kirjoittelen näille sivuille vapaa-ajallani ilman palkkiota. Koulutuksen puutteesta huolimatta (tai ehkäpä juuri sen vuoksi) en keksi kirjoituksieni asiatietoja itse, vaan pyrin aina parantamaan uskottavuutta antamalla kunnolliset lähdeviitteet.

Lisäksi suurin osa sisällöstä tulee olemaan sivuilla kävijöiden vapaasti kommentoitavissa. Toivon kuitenkin, että kommentit pysyvät asialinjalla, ja niiden väitteet perustellaan hyvin. Asiattomia tai surkeasti perusteltuja kommentteja poistetaan yleisen viihtyvyyden takia.

Palvelintilan tarjoaja (WordPress.com) saattaa näyttää sivuilla mainoksia ilmaisen ylläpidon vastineeksi. En voi vaikuttaa näiden mainosten sisältöön eivätkä mainostajat voi vaikuttaa kirjoituksiini. En välttämättä hyväksy mainoksissa olevia terveysväitteitä.

Toivottavasti viihdytte sivuilla, otatte kantaa kommentoimalla ja palaatte yhä uudelleen! Otan mielelläni myös juttuehdotuksia vastaan ja muita kirjoittajia mukaan sivuille.

Jari Ristiranta
Ravitsemus ja terveys -sivujen ylläpitäjä
(Yhteydenotot ja palaute: etunimi.sukunimi@gmail.com)

Written by Jari

2.2.2010 klo 9.13

%d bloggaajaa tykkää tästä: